Paradentose og laserbehandlinger

Paradentose

Få en tryg og erfaren behandling af din paradentose af vores specialister.

En del mennesker lider af paradentose, hvilket er en betændelsestilstand i tandkødet lokalt omkring tanden. Betændelsen skyldes bakteriebelægninger (plaque) på tænderne, og standses tandkødsbetændelsen ikke, kan den med tiden brede sig til kæbeknoglen, som tænderne sidder fast i.

En paradentosebehandling er nødvendig, når der er tandkødslommer på 5-6mm. eller mere. Her vil vores paradentose-specialiserede tandplejere lave en dybdegående tandrensning, hvilket indebærer en grundig rensning af hver tandkødslomme og rodoverflade. Ofte foretages tandrensningen under lokalbedøvelse, da bedøvelsen giver bedre resultater, og du kan slappe helt af mens behandlingen udføres. Typisk foretages behandlingen af flere omgange og vi følger nøje din ophelingseffekt, så vi derved kan sætte ind, hvor der er behov – alt afhængig af, hvordan du responderer på behandlingen.

Vil du vide mere om paradentose? Du kan du altid ringe og få en aftale hos én af vores dygtige paradentosebehandlere

Paradentose kan opstå i forskellige former og stadier.

Hvis man lider af paradentose, eller er ved at udvikle paradentose, er det vigtigt at få klarlagt dens stadie. I milde tilfælde af tandkødsbetændelse er det ikke nødvendigt med en paradentosebehandling, da man kan nøjes med en grundig tandrensning og en afpudsning af tandoverfladerne, så tænderne og eventuelle fyldninger bliver helt rene og glatte. Det gør det sværere for bakterierne at sætte sig fast, og samtidig bliver det lettere at holde tænderne rene fremover.

Ved mere fremskredne paradentosetilfælde kan kæbeknoglen opløses, og tænderne bliver løse, for til sidst at falde ud. Grundig mundhygiejne virker forebyggende på paradentose, men hvis ikke plaque, tandsten og bakterier jævnligt fjernes hos behandleren, kan paradentosen desværre stadig udvikle sig. Der findes flere forskellige former for paradentosebehandling, bl.a. med kirurgi, alt efter hvor fremskreden paradentosen er.

GroupCreated with Sketch.
Vi er blandt de mest erfarne og specialiserede inden for paradentose- og laserbehandlinger.
Group 2Created with Sketch.

Vi kombinerer de nyeste teknologier med god, gammeldags omsorg.

Group 3Created with Sketch.

Vi tager altid udgangspunkt i dig og dine behov – også økonomisk.

Kirurgisk paradentosebehandling og laserbehandling:

I nogle tilfælde griber paradentosens betændelsestilstand om sig og skaber nogle dybe tandkødslommer omkring tanden, som skal behandles med kirurgi. Disse dybe tandkødslommer er svære at holde rene og det kan udvikle sig til at blive så svært, at tilstanden enten bliver kronisk eller gradvist forværres over tid. For at undgå det, kan man med kirurgi gå ind at reducere de inficerede tandkødslommer, så det omkringliggende væv kan hele, og derved holdes rent.

Har du en mere omfattende grad af paradentose, kan det være nødvendigt at anvende laserbehandling. Vores mundhuleflora består af en masse gode, men også mindre gode, mikroorganismer. Når de mindre gode tager over, og får en overvægt af den skadelige art af mikroorganismer, så kan der opstå paradentose, som din krop kan få svært ved at bekæmpe selv. Laserbehandling gør, at vi får inaktiveret de skadelige arter af mikroorganismer således, at de gode arter i stedet har mulighed for at tage over. Vi har meget succesfulde resultater med vores laserbehandlingsforløb i kombination med almindelig, konventionel paradentosebehandling.

Hvad nu, hvis min paradentose behandling ikke har den ønskede effekt?

I nogle tilfælde kan kroppen være ude af stand til at bekæmpe de mikroorganismer, som forårsager paradentosen. Er dette tilfældet for dig, vil en almindelig paradentosebehandling ikke virke optimalt. I stedet kan det være nødvendigt at foretage en mikrobiologisk test, hvor vi får et indblik i dit immunforsvar og hvilke faktorer der gør, at du reagerer kraftigere på mikroorganismer end normalt. Denne mikrobiologiske test giver os mulighed for at målrette behandlingen mere direkte, så vi derved kan opnå det ønskede resultat.

Book en tid til en undersøgelse og lad os lave en vurdering af din paradentose. 

Der er sket meget inden for paradentose henover de sidste år. Hvis du tidligere ikke har haft succes med dine paradentosebehandlinger, kan vi varmt anbefale dig at booke en tid til en konsultation, så vi kan vurdere, om det kan være nødvendigt at skræddersy et paradentoseforløb til dig.  

Gratis Forundersøgelse 
Implantater